CULTURAL & ARTISTIC EDUCATION

ABOUT

Încă de la începuturile noastre, prin proiectul Cinematograful Mobil, care a pus bazele organizației, am derulat proiecte de educație artistică și culturală adresate în special tinerilor. Principalele metode de lucru pe care le utilizăm sunt:

1. Educație prin artă participativă
Arta participativă include practici artistice foarte diverse, precum artă urbană, pictură colectivă, teatru-forum, animație stradală, flash mob-uri, artă socială sau comunitară. Ce e comun tuturor acestor tipuri de artă este faptul că distincția autor-spectator este deconstruită. Arta participativă este interactivă prin excelență – nu mai există un privitor pasiv, un simplu consumator de artă, ci observatorul devine coautor și audiența este implicată direct în procesul creativ. Proiectele noastre se concentrează în primul rând pe arta participativă prin picturi murale colective.

2. Educație prin mijloace multimedia
Prin această metodă ne propunem să contribuim la stimularea gândirii critice și la creșterea gradului de implicare civică a tinerilor, prin accentuarea ideii că ei înșiși pot realiza produse media. Totodată, încercăm să facilităm accesul tinerilor la diverse materiale media dar și să îi ghidăm în procesul de realizare a propriilor producții, avand la baza conceptul “do-it-yourself”, promovand ideea ca nu trebuie să fii doar consumator, ci poți crea tu însuți mesaje și materiale vizuale.